Nastava engleskog jezika u doba pandemije? Evo rešenja!

Pandemija virusa COVID 19 i neizvenost koju sa sobom donela, zatekla je većinu vlada zemalja kojima se proširila nespremnim, a kamoli škole stranih jezika… Većina škola užurbano traži rešenja za neometano nastavljanje nastave jezika u samoizolaciji i susreće se raznoranim izazovima u tom poslu.

Ako spadate u grupu koja se još uvek muči, ne očajavajte! Cambridge Assessment English nije sedeo skrštenih ruku, i da njihova podrška klijentima nije samo deklarativna, pokazuje i ovaj mali siže. Pred vama je zaista mnoštvo korisnih saveta koje vam mogu olakšati ne samo problem zvani nastava engleskog jezika u doba pandemije, nego i pripremu Cambridge Assessment ispita, a konačno i nastavu na daljinu kada pandemija (nadamo se u skorije vreme) prođe. Dakle, ne oklevajte više i ne bežite od onlajn nastave nego pogledajte stranice koje Vam preporučujemo ispod za .

Vodič kroz besplatne platforme za nastavu jezika na daljinu

Za početak Cambridge Assessment English je objavio izuzetno koristan vodič kao Brzi vodič za držanje časova na mreži. Ovaj izuzetno koristan dokument Vas uvodi najpre u osnove nastave na mreži, nudi spisak korisnih alata za usavršavanje pojedinačnih jezičkih veština, a na kraju i objašnjenja kroz tri trenutno najpopularnije i besplatne platforme za držanje nastave Zoom, Google Hangouts i Microsoft Teams.

Ovo Vam može biti sasvim dovoljno za početak, međutim to je daleko od svega što Vam je dostupno, u bogatoj ponudi materijala za rad sa đacima na daljinu na sajtovima Cambridge Assessment English-a.

Najbolja stvar koja se dogodila pripremi Cambridge Ispita u ovoj godini – Stranica Supporting Every Teacher

Ovaj podnaslov slobodno prihvatite kao aksiom. Na ovoj i sa njom uvezanim stranicama nalazi se u najmanju ruku, PRAVO BLAGO BESPLATNIH MATERIJALA ZA PRIPREMU KEMBRIDŽ ISPITA, za koje, svi mi koji se bavimo pripremom polaznika možemo samo da izvedemo jedan džentlmenski naklon i kažemo hvala na podršci u ovim, neizvesnim okolnostima. Klikom na sliku ispod trebalo bi da dođete do stranice.

Klik ovamo i skrolujte nadole. Bez odlaganja 🙂

Posebno lepa i korisna stvar koju preporučujemo svim pripremnim centrima /ne samo onim najboljima koji rade sa nama/ za Cambridge English Qualifications ispite je Inspire Support Pack. Neka vas ne zavara estetski impresivno rešenje – ova onlajn listajuća brošura je krcata dobrim materijalima kako za ispite tako i za metodiku nastave uopšte.

EXAM BOOSTERS – Besplatan Download!!!

Ovo je vanredno dobra stvar za one koji se samostalno pripremaju za ispite. Zašto biste brljali po torrentima i zakačili potencijalno opasne viruse za vaše računare kada možete lepo da ih skinete sa zvaničnog sajta ljudi koje su ih napravili. Ovo važi za nivoe od A2 do C1 a uz svaki od njih ide i prateći audio materijal! Poređali smo ih po nivoima:

A2 Key i A2 Key for Schools EXAM BOOSTER Dowload

B1 Preliminary i B2 Preliminary for Schools EXAM BOOSTER Download

B2 FIRST i B2 FIRST for Schools EXAM BOOSTER Download

C1 Advanced EXAM BOOSTER Download

I eto. To je to. Malo svetla u ovim mračnim danima. Ali, požurite jer download neće biti dostupan stalno.

U međuvremenu, ostanite kod kuće koliko god Vam to obaveze dovoljavaju i pazite na sebe i druge!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website