Zašto Kembridž ispiti?

Za svakog kandidata, na svakom koraku puta…

Šta su uopšte Cambridge Ispiti?

Cambridge English ispiti su rezultat rada na testiranju znanja jezika, koji traje više od jednog veka.

 U pitanju je baterija testova namenjenih različitim uzrastima i nivoima znanja, uz pomoć kojih se utvrđuje  nivo sposobnosti svih jezičkih veština kandidata: čitanja, pisanja slušanja i govora.

Ugrubo mogu se podeliti  u četiri uzrasne, odnosno ciljne grupe. U zavisnosti od vaših realnih potreba birate i ispit.

Važe za najpouzdnije, najpravednije, najvalidnije i verovatno najrasprostranjenije testove znanja engleskog jezika na planeti.

Šta ja dobijam polaganjem Cambridge ispita?

Za početak, ISTINSKU potvrdu svog znanja jezika. Cambridge ispiti nisu „kupljene“ diplome ,već realan pokazatelj vaših jezičkih kompetencija. Ukoliko se pitate šta će Vaše dete dobiti polaganjem Kembridž ispita, detaljne informacije možete pronaći ovde.

Priprema za Cambridge ispite je i učenje kako se uči. Veštine koje stičete pripremom za ispit nisu samo jezičke.

Cambridge ispiti važe doživotno, zato što je znanje koje stičete pripremom za Cambridge ispite – doživotno.

Položen Cambridge ispit vam može biti ulaznica za nastavak školovanja u inostranstvu ili poslovna referenca. Od 20.000 ustanova u svetu koje ih priznaju,  mnoge su međunarodne korporacije koje posluju i kod nas.

Imajte u vidu da neke od institucija (univerziteti, poslodavci, vladina tela) mogu tražiti da sertifikat bude najviše dve ili tri godine star. To ne znači da mu je istekao rok nego ustaljena praksa. Sigurno je da će se uzeti u obzir dokazi da ste radili na održavanju tog nivoa znanja (ili njegovom unapređenju) no ako imate bilo kakvih sumnji, najbolje je da se obratite direktno instituciji koja vam sertifikat traži.

Listu firmi u Srbiji koje prepoznaju Cambridge ispite možete pronaći na ovom linku.

Koji Cambridge ispit bi trebalo da polažem?

To zavisi od vašeg uzrasta, predznanja ili stvarnih životnih potreba.

Test vašeg znanja možete uraditi na sledećem linku

Kako da se spremim za polaganje Cambridge ispita?

Zahvaljujući mnoštvu materijala dostupnih za pripremu, to možete uraditi samostalno – pod uslovom da već imate predznanje jezika.

Za one koji tim znanjem ne raspolažu, postoji čitava mreža pripremnih centara za Cambridge ispite širom Srbije i Bosne i Hercegovine. Neki od njih su su partneri Ispitnog centra Context. Ako set zainetersovani da vidite da li neki od njih postoje i u vašem mestu stanovanja pogledajte našu stranicu pripremni centri za Kembridž ispite u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U ovim centrima se možete pripremiti za ispit individualno uz podršku posvećenih i iskusnih profesora ili u okviru grupe polaznika koja se sprema za isti poduhvat.

Kako izgleda polaganje Cambridge ispita?

Cambridge ispiti se polažu isključivo u akreditovanim ispitnim centrima. IECC nudi usluge polaganja individualnim kandidatima i grupama u okviru svojih prostorija ali i na svim drugim lokacijama koje ispunjavaju uslove da budu mesto održavanja ispita.

Opšta struktura ispita je slična, a vreme trajanja umnogome zavisi od ispita za koji se spremate. Više informacija o svakom od ovih ispita možete pronaći na ovoj stranici.

Ispit je moguće polagati i kompjuterskim putem.

Koliko košta polaganje Cambridge ispita?

I to zavisi od ispita koji polažete.

Cene za svaki od ispita se nalaze pri dnu stranice svakog od ispita.

Nudimo Vam mogućnost plaćanja na rate i popuste za veće grupe.